POZVÁNKA | Mimoriadnymi vlakmi na Levočskú púť

SPIŠSKÁ NOVÁ VES, LEVOČA – Železničná spoločnosť Slovensko podporí svojou ekologickou dopravou podujatie, ktoré patrí medzi najvýznamnejšie náboženské udalosti na Slovensku. Národný dopravca vypraví počas Levočskej púte špeciálne motorové vlaky radu 813+913 „Bageta na trati Spišská Nová Ves – Levoča, na ktorej je už viac ako dvadsať rokov pravidelná osobná doprava zastavená. Podujatie bude už tento víkend 6. a 7. júla 2024.

„Levočská púť je významným podujatím, ktoré spája ľudí z celého Slovenska a podporuje kultúrne a náboženské tradície našej krajiny. V sobotu 6. júla vypravíme 13 párov osobných vlakov a v nedeľu 7. júla 8 párov osobných vlakov. Vlaky budú premávať podľa špeciálneho cestovného poriadku, ktorý je navrhnutý tak, aby zabezpečil pohodlné a spoľahlivé cestovanie pre tisíce pútnikov. Naša spolupráca s organizátormi púte je ukážkou, ako môže železničná doprava podporovať významné slovenské podujatia,“ uviedol Peter Helexa, generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko.

Mimoriadne vlaky budú premávať spravidla v hodinovom intervale a v Spišskej Novej Vsi budú k dispozícii prípoje na hlavné železničné spoje na trase Košice – Žilina – Bratislava, čím Železničná spoločnosť umožní spojenie z rôznych častí krajiny.

Cestovné lístky na tieto špeciálne vlaky si cestujúci môžu zakúpiť v ktorejkoľvek stanici v pokladniciach, priamo u sprevádzajúceho personálu vo vlaku alebo v mobilnej aplikácii IDeme vlakom a na webe Železničnej spoločnosti. Aby Železničná spoločnosť zabezpečila čo najlepšiu dostupnosť služieb., osobná pokladnica bude v Levoči otvorená v sobotu od 11:00 do 19:00 a v nedeľu od 07:00 do 15:00.

Kontrola cestovných dokladov bude prebiehať už pri nástupe do vlaku v Spišskej Novej Vsi a v Levoči, čím dopravca zabezpečí plynulý a bezpečný priebeh cestovania. Tento krok prispeje k zvýšeniu komfortu a spokojnosti cestujúcich Železničnej spoločnosti Slovensko.

Zdroj: Železničná spoločnosť Slovensko, a. s.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.